Зеленський 26 листопада проведе пресмарафон. Глава держави відповість на 30 запитань

Зеленський 26 листопада відповість на 30 запитань ЗМІ
Фото: president.gov.ua
Президент України Володимир Зеленський 26 листопада проведе пресмарафон, присвячений екватору його каденції. Про це 25 листопада повідомив пресцентр офісу глави держави.

"У зв'язку зі складною епідемічною ситуацією в країні та з урахуванням досвіду попередніх пресмарафонів до участі у цьогорічному заході запрошені журналісти з 30 провідних всеукраїнських і міжнародних ЗМІ, кожен з яких матиме можливість поставити главі держави своє запитання та отримати вичерпну відповідь, – ідеться у повідомленні. – Водночас такий формат заходу дозволить уникнути дублювання питань".

Зазначено, що пресмарафон "30 запитань президенту України" розпочнеться о 12.00 та триватиме три години. Під час заходу буде висвітлено теми проведення реформ в Україні, ситуації на Донбасі та досягнення миру, енергетичної безпеки і питання тарифів, економічної стабільності, боротьби з пандемією COVID-19, наголосили в ОПУ.

"Завтра президент відповість на всі найважливіші запитання. Журналісти прийдуть за нашими запрошеннями. І, я думаю, коли ви побачите список ЗМІ та імен, сумнівів щодо упередженості не залишиться. Усі деталі – скоро – в офіційних повідомленнях", – написав у Facebook речник Зеленського Сергій Никифоров.

Контекст:

На президентських виборах, що відбулися 31 березня 2019 року, за Зеленського проголосувало 30,24% виборців, за його опонента, п'ятого президента України Петра Порошенка – 15,95%. Вони вийшли у другий тур.

У другому турі, який відбувся 21 квітня, за Зеленського проголосувало 73,22% українців, за Порошенка – 24,45%.

Наступні вибори президента мають відбутися в Україні 2024 року.

Зеленський проводив пресмарафон зі ЗМІ у жовтні 2019 року. Захід тривав 14 годин. Востаннє зі ЗМІ глава держави спілкувався на великій пресконференції 20 травня 2021 року. Локацією обрали держпідприємство "Антонов".