Зеленський доручив не піднімати президентський штандарт на Банковій, коли він перебуває за кордоном

Указ Зеленського набуває чинності від дня його публікації
Фото: president.gov.ua

Президент України Володимир Зеленський вніс низку змін у положення "Про офіційні символи глави держави".

Президент України Володимир Зеленський доручив не піднімати президентський штандарт на Банковій, коли він перебуває у від'їзді за кордоном. Про це йдеться в його указі №125/2021, опублікованому на сайті Офісу президента.

"Під час перебування президента України за кордоном дублікат прапора (штандарта) президента України на прапорній щоглі біля резиденції президента України у столиці України місті Києві не піднімається", – ідеться в документі.

Окрім цього, словосполучення "до відділу державних нагород Адміністрації Президента України" замінено словами "до фонду президентів України", а словосполучення "службою протоколу президента України і відділом державних нагород Адміністрації Президента України" замінено на "службою державного протоколу та церемоніалу Офісу президента України".

Також скасовують обов'язкове носіння на шиї і використання знака президента під час приймання вірчих і відкличних грамот послів іноземних держав в Україні, вручення державних нагород, президентських відзнак, відзнак лауреатів державних премій України тощо.

Указ Зеленського про внесення змін до положення "Про офіційні символи глави держави" набуває чинності від дня його публікації.