Зеленський: Наша виборча кампанія на сьогодні коштує 70 млн грн

Зеленський: "Слуга народу"  це наша мрія
Фото: ЕРА

Кандидат у президенти України, шоумен Володимир Зеленський заявив, що веде виборчу кампанію за свої кошти, а також гроші своїх компаньйонів і друзів.

Шоумен Володимир Зеленський, який балотується в президенти України, вважає, що виборча кампанія коштуватиме йому загалом майже $3 млн. Про це він заявив в інтерв'ю "ТСН.Тиждень" на телеканалі "1+1", що вийшло в ефір 24 березня.

"Усі політики, які ведуть кампанії за рахунок будь-яких фінансових груп, олігархів чи бізнесменів, я вважаю, що всіх їх обманюють. Усі заявляють, що виборча кампанія коштує $100–150 млн. Наша кампанія на сьогодні коштує 70 млн грн. Це мої гроші, моїх компаньйонів, засновників студії "Квартал 95", і гроші моїх друзів", – заявив він.

Зеленський додав, що серіал "Слуга народу", в якому він грає головну роль, не має стосунку до виборчої кампанії.

"Я не вважаю, що це агітація. Так, "Слуга народу" – це наша мрія. Ми показали, яку країну ми бачимо, про яку мріємо. Чи може бути мрія агітацією? Ну, не знаю, не мені судити", – підкреслив він.

Вибори президента в Україні призначено на 31 березня 2019 року. Виборча кампанія стартувала 31 грудня 2018 року. 8 березня Центрвиборчком затвердив остаточний список із 39 кандидатів у президенти.

Згідно з опитуванням, проведеним на початку березня групою SOCIS та Інститутом стратегічних досліджень та прогнозів "Янус", Зеленський лідирує у рейтингу кандидатів у президенти. За нього готові проголосувати 20,5% респондентів. Чинний президент України Петро Порошенко в цьому рейтингу другий із 13,3% підтримки.