Зеленський обговорив із президентом Литви ситуацію з COVID-19

Зеленський запросив Науседу приїхати з офіційним візитом до Києва
Фото: president.gov.ua

Президент України Володимир Зеленський і президент Литви Гітанас Науседа обговорили проблеми поширення коронавірусної інфекції та запобігання їй.

Президент України Володимир Зеленський під час телефонної розмови із президентом Литви Гітанасом Науседою обговорив ситуацію з COVID-19. Про це 7 грудня повідомляє сайт Офісу президента.

Глави держав обговорили проблеми поширення коронавірусної інфекції та запобігання їй, а також поділилися інформацією про вплив карантинних заходів на економіку й епідемічну ситуацію в Україні та Литві.

Зеленський зазначив, що Україні вдалося зменшити приріст хворих на COVID-19 завдяки "карантину вихідного дня". Він також подякував Науседі за те, що Литва порушує в ЄС питання про надання вакцини проти COVID-19 країнам – членам Східного партнерства.

Окрім того, співрозмовники обговорили ситуацію на Донбасі.

"Дякую Литві за незмінну, стійку підтримку нашої територіальної цілісності та суверенітету. Для України це надзвичайно важливо", – підкреслив Зеленський.

Глава держави запросив литовського колегу приїхати з офіційним візитом до Києва.

Спалах коронавірусної інфекції виник наприкінці 2019 року в Китаї. 11 березня 2020 року Всесвітня організація охорони здоров'я оголосила поширення коронавірусу пандемією.

Станом на 7 грудня в Україні зареєстровано 821 947 випадків коронавірусної інфекції, із них 8641 – протягом останньої доби. Від початку епідемії у країні померло 13 733 пацієнти з COVID-19, видужало 423 704 людини.

У Литві, за даними американського Університету Джонса Гопкінса, який відстежує поширення інфекції, зафіксовано 76 036 випадків коронавірусу, 637 людей померли, 30,4 тис. – одужали.