Зеленський підписав закон про збільшення до 70 років граничного віку для перебування на держслужбі

Зеленський підписав закон, який дозволяє працювати на держслужбі до 70 років
Фото: president.gov.ua
Українці можуть і далі працювати на державній службі після 65 років. Відповідний закон підписав президент України Володимир Зеленський.

Президент України Володимир Зеленський підписав закон, який знімає вікові обмеження для роботи на державній службі. Про це повідомила пресслужба глави держави.

"Згідно з документом, державний службовець за рішенням суб'єкта призначення може бути залишений на держслужбі після досягнення 65-річного віку за власною згодою. Рішення про продовження строку перебування на держслужбі ухвалює суб'єкт призначення щороку, але не більш як до досягнення державним службовцем 70-річного віку", – уточнили у пресслужбі.

Строк перебування на службі в органах місцевого самоврядування можуть продовжити не більше ніж на п'ять років за рішенням місцевої ради. Рішення щодо продовження ухвалює глава відповідної ради щорічно, але не більше ніж до досягнення державним службовцем 70-річного віку, підкреслили в Офісі президента.

Призначати керівника апарату ВР може голова Верховної Ради.

"Відповідно до закону, на період дії карантину, встановленого Кабінетом Міністрів із метою запобігання поширенню COVID-19, призупинено дію положень закону України "Про державну службу" та закону України "Про центральні органи виконавчої влади" в частині проведення конкурсів на посади державної служби", – підкреслили в ОП.

У новостворених органах державної влади, утворених протягом дії карантину, добору на посади державної служби не проводять. Призначення на посади державної служби в таких органах здійснюють виключно за результатами конкурсу.

Верховна Рада 16 грудня підтримала законопроєкт №4096 про внесення змін до закону України "Про державну службу" щодо зняття вікових обмежень для роботи на держслужбі.