"Люди Путіна кажуть: вони в шоці. Вони вірили у цього демона". Зеленський розповів про цілі та "єдиний мінус" Курської операції

Росіяни "в шоці" від Путіна, сказав Зеленський
Фото: ЕРА

Воєнна операція ЗСУ в Курській області країни-агресора Росії продемонструвала росіянам і всьому світу, що нелегітимному президенту РФ Володимирові Путіну агресія проти України важливіша за захист населення РФ. Про це 24 серпня заявив на пресконференції президент України Володимир Зеленський, передає кореспондент видання "ГОРДОН".

"Одна із цілей цієї операції – показати реальність, хто такий Путін. [...] Він досі думає, як утримати захоплені території, і не думає, як правильно захищати своїх людей. Він бомбить зараз свої села. Просто "браво!" Просто, окрім оплесків, немає ніякої реакції. Його люди там кажуть: вони в шоці. Вони вірили у цього демона. Просто зрозумійте, яке обличчя він зараз показує", – сказав президент.

Зеленський зазначив, що раніше вже говорив міжнародним партнерам про таке ставлення Путіна до росіян, і операція в Курській області підтвердила його слова.

"Нашим хлопцям треба триматися, вони молодці. Єдиний мінус цієї операції – що я не маю права назвати і подякувати всім бригадам (я їх усі знаю), які виконують надскладну операцію на території ворога", – заявив президент України.

Контекст:

6 серпня почався наступ ЗСУ в Курській області РФ, у регіоні тривають бої. Із 9 серпня у трьох сусідніх з Україною областях – Курській, Брянській і Бєлгородській – ввели режим контртерористичної операції.

12 серпня Зеленський уперше офіційно повідомив про операцію в Курській області. За його словами, створення українською армією буферної зони в російському регіоні є одним із завдань сил оборони.

20 серпня головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський проінформував, що під контролем України – 1263 км&³2; і 93 населені пункти російського регіону.

24 серпня Зеленський назвав кілька цілей операції в Курській області РФ: поповнення обмінного фонду, превентивний удар, щоб не допустити захоплення окупантами частини Сумської області. Президент України наголосив, що всі цілі поки не може назвати публічно, проте операція ЗСУ йде за планом.