Зеленський призначив уповноваженого з питань санкційної політики

Власюк з ОП дістав нову посаду
Фото: Vladyslav Vlasiuk / Facebook

Президент України Володимир Зеленський 16 серпня призначив Владислава Власюка уповноваженим президента України з питань санкційної політики. Відповідний указ №506/2024 опубліковано на сайті Офісу президента.

"Призначити Власюка Владислава Вікторовича радником – уповноваженим президента України з питань санкційної політики", – ідеться в указі.

За даними руху "Чесно", Власюк 2012 року закінчив юридичний факультет Київського національного університету імені Тараса Шевченка, він магістр права.

У 2013–2014 роках навчався на магістратурі в Лондонському університеті королеви Марії, спеціалізація – "міжнародний інвестиційний арбітраж, корпоративні фінанси, міжнародні енергетичні транзакції, міжнародний енергетичний арбітраж". Після навчання працював юристом.

У 2015–2016 роках працював у структурах Національної поліції України. В інтерв'ю UA Modna Власюк розповідав, що спочатку прийшов у поліцію викладати патрульним поліцейським кримінальне право, а потім працював у Нацполіції на різних посадах.

З 2020 року – позаштатний радник Офісу президента України. З квітня 2022 року – секретар міжнародної робочої групи з питань санкцій проти Росії (так звана санкційна група Єрмака – Макфола), яку очолюють керівник Офісу президента України Андрій Єрмак та ексрадник президента США Майкл Макфол.