Зеленський: Прямо і жорстко хочу сказати всім своїм: закінчуйте відмовлятися від відповідальності

Зеленський: Куди ми все-таки хочемо в підсумку дійти? І чи хочемо? Чи вже зламалися на половині дороги?
Фото: president.gov.ua

Президент України Володимир Зеленський закликав членів своєї команди довести ефективність і працювати "24/7" над "радикальною зміною правил гри".

Президент України Володимир Зеленський сьогодні у Facebook опублікував пост зі зверненням до своїх соратників.

"Хіба ми вже не хочемо змінити країну? Ні? Не просто поміняти прізвища на кабінетних табличках, а отримати нарешті ефективну, комфортну, сучасну й адекватну державу? То давайте змінювати. Не нити, не скаржитися, не ховатися, не жалітися на когось. А саме змінювати. По-справжньому. Без попередніх підрахунків і порівнянь. Давайте показувати людям, що ми готові працювати та боротися. Боротися за те, щоб, усупереч традиційним змовам, отримати ще одну можливість обнулити старі "сірі еліти" на місцях. Це, звичайно, дуже важко. Тому що будь-яка радикальна зміна правил гри – це насамперед відповідальність. За себе і за свою команду. І це безперечне подолання важкого опору старих затятих корупціонерів на місцях, які буквально спресовані в міцні клани та регіональні мафії", – написав Зеленський.

Він підкреслив, що йдеться не тільки про вибори до органів місцевого самоврядування. А також про можливість "перезавантажити наші традиційні соціальні відносини, в яких роками працювало огидне правило: корумпованій меншості закон не писаний, а більшості – злидні, несправедливість, обман".

"Мова зараз про те, куди ми все-таки хочемо в підсумку дійти? І чи хочемо? Чи вже зламалися на половині дороги? Але хіба справжні зміни можуть відбутися без виграшу, без перемоги, без віри в себе? Ось чому потрібно, щоб блищали очі. Щоб усупереч. Щоб усі навколо бачили бажання йти та боротися. По-іншому ніяк. Так, я чудово розумію, що "не все, не відразу й не швидко". І що є помилки. І що бувають у нас помилки в людях, у кандидатах, у депутатах. Але ж сильним вважається не той, хто не помиляється, а той, хто ці помилки визнає та виправляє. Чи ми живемо в ідеальному світі? А якщо ні, тоді швидко виправляємо помилки та рухаємося вперед", – зазначив президент.

Він сказав, що завжди намагається "максимально широко відкривати двері" для прогресивних змін і давати шанс. А також брати у свою команду тих, хто готовий працювати і відповідати за зроблене.

"Брати у свою команду тих, хто готовий працювати й відповідати за зроблене. Беріть і робіть. І відповідайте. Тому прямо й жорстко хочу сказати всім своїм: закінчуйте відмовлятися від відповідальності. Закінчуйте стелити собі соломку на випадок чогось непередбаченого. Закінчуйте готувати собі виправдання на майбутнє. У вас достатньо часу, щоб довести свою ефективність. Просто потрібно працювати в режимі "24/7" і постійно доводити людям свою корисність", – додав Зеленський.

Зеленського обрали президентом України 21 квітня 2019 року, він вступив на посаду 20 травня. У другому турі виборів за нього віддали голоси 73,22% виборців, за його суперника Порошенка – 24,45%. До обрання президентом Зеленський був актором, художнім керівником студії "Квартал 95".

Президент неодноразово зіштовхувався з критикою щодо його кадрової політики.

Чергові місцеві вибори відбудуться 25 жовтня. Голосування проведуть по всій Україні, крім окупованого Росією Криму та окремих районів Донецької та Луганської областей. Виборча кампанія стартувала 5 вересня.

Згідно з результатами опитування Соціологічної групи "Рейтинг", який проводили з 12-го до 15 вересня, на найближчих виборах до обласних рад кандидатів від "Слуги народу" готові підтримати 16% респондентів, які мають намір узяти участь у голосуванні і визначилися з вибором. У трійці лідерів також "Опозиційна платформа – За життя" (11,9%) і "Європейська солідарність" (11,3%).