Зеленський про удари по російських аеродромах: Є речі, яких лише дронами не зробиш

Зеленський укотре заявив, що потрібні сміливі рішення від партнерів
Фото: president.gov.ua

Президент України Володимир Зеленський у зверненні 14 серпня, яке цитує сайт президента, подякував воїнам Служби безпеки України, сил оборони України, Головного управління розвідки й інших структур за влучні, вчасні й результативні удари по російських аеродромах.

"Наші українські дрони працюють саме так, як потрібно. Але є речі, яких лише дронами не зробиш. На жаль. Потрібна інша зброя – ракетна зброя. І ми продовжуємо працювати з нашими партнерами щодо далекобійних рішень для України, бо це далекоглядні рішення заради нашої перемоги", – заявив він.

За словами Зеленського, потрібні сміливіші рішення партнерів, щоб нелегітимному президенту РФ Володимирові Путіну не було чим відповісти.

"Сьогодні провів відповідну нараду із МЗС, Міністерством оборони, з нашим офісом, РНБО. Підготували алгоритм наших дій, щоб досягти сильних рішень наших партнерів. Переможних рішень", – сказав президент.

Контекст:

Уранці 14 серпня безпілотники атакували Нижньогородську область країни-агресора РФ. ЗМІ повідомили про 10 прильотів у Саваслейці й пожежу в Борисоглєбську

"Схеми" (проєкт "Радіо Свобода") показали супутникові знімки, на яких зафіксовано наслідки удару по Борисоглєбську і Саваслейці.

Співрозмовник "Радіо Свобода" у Службі безпеки України повідомив, що це була "спеціально спланована операція", щоб противник не міг використовувати ці аеродроми для ударів КАБ по лінії фронту й українських містах.