Зеленський прокоментував імовірний замах на Трампа

Президент заявив про неприпустимість політичного насильства
Фото: president.gov.ua

Президент України Володимир Зеленський 16 вересня відгукнувся в Х на ймовірний замах на кандидата у президенти США Дональда Трампа.

"Радий дізнатися, що Дональд Трамп у безпеці й не постраждав. Найкращі побажання йому та його сім'ї. Добре, що підозрюваного у спробі замаху швидко затримали", – написав глава держави.

Він заявив про потребу верховенства права й неприпустимість політичного насильства "ніде у світі" і висловив сподівання, що "всі будуть у безпеці".

Контекст:

Про те, що в районі, де перебував Трамп, була стрілянина, 15 вересня поінформував сайт його передвиборчого штабу з посиланням на директора з комунікацій Стівена Чунга. Він повідомив, що Трамп у безпеці.

Після цього син Трампа Дональд Трамп – молодший написав у соцмережі Х, що постріли пролунали у гольф-клубі експрезидента в Палм-Біч у штаті Флорида. Секретна служба США підтвердила в соцмережі Х факт стрілянини, зазначивши, що "інцидент пов'язаний із захистом колишнього президента Дональда Трампа".

15 вересня стала відомою особа підозрюваного в підготовці замаху на Трампа. За даними трьох джерел у силових органах, підозрюваного звуть Раян Веслі Раут.

Президент США Джо Байден розповів, що "відчув полегшення" через те, що Трамп не дістав ушкоджень під час нової спроби замаху на нього, і засудив дії нападника.