Зеленський розповів, чи планує РНБО найближчим часом вводити санкції проти олігархів або медіа

Зеленський: РНБО постійно працює
Фото: EPA
Рада нацбезпеки і оборони України найближчим часом не планує вводити санкції. Про це заявив президент Володимир Зеленський на пресконференції 3 жовтня, передає кореспондент видання "ГОРДОН".

На запитання, чи планує РНБО вводити санкції проти олігархів або медіа, президент відповів: "Ні. Наскільки мені відомо, сьогодні ні".

"Але РНБО постійно працює. Є багато питань щодо надр, не весь список прийшов із Кабміну щодо злочинців. Там навіть було кілька помилок, виправляються деякі помилки, вони вже виправлені, і доповнюється цей список. Знаю, що не дотиснули тематику з контрабандою. Це я точно знаю, тому що було поставлено завдання за два тижні доопрацювати. Це, по моєму, буде в кінці цього тижня", – сказав він.

Контекст:

Засідання РНБО, як правило, проводять по п'ятницях.

Із лютого 2021 року РНБО ухвалила кілька рішень про введення санкцій. Зокрема, під дію обмежувальних заходів потрапили нардепи від "Опозиційної платформи – За життя" Віктор Медведчук і Тарас Козак, проросійський блогер Анатолій Шарій, його дружина Ольга, головний редактор видання "Страна" Ігор Гужва, а також сотні "злодіїв у законі". Крім того, санкції ввели проти каналів Козака "112 Україна", NewsOne і ZIK, проти видання "Страна" і низки інших юридичних осіб.