Зеленський відзначив ГУР за влучність на дистанції майже 1800 км від України. ЗМІ повідомляли про ураження Ту-22М3 на аеродромі Оленья

Україна має силу, щоб досягати своїх цілей, зазначив Зеленський
Фото: president.gov.ua

Президент України Володимир Зеленський 28 липня у вечірньому відеозверненні, яке опублікували у Facebook ОП, відзначив воїнів, які "забезпечують українську далекобійність".

"А саме – 9-й департамент ГУР: влучність на дистанції майже 1800 км від нашого кордону. Дійсно дуже вагомо!" – наголосив глава держави.

Зеленський розповів, що провів розмову з головкомом ЗСУ Олександром Сирським щодо дій сил оборони "і зараз, і на найближчу перспективу".

"Україна має силу, щоб досягати своїх цілей. Я вдячний усім, хто своєю силою це забезпечує", – зазначив президент.

За словами Зеленського, на фронті "вкрай складно на донецьких напрямках".

"І саме на покровському протягом цих тижнів найбільша кількість російських штурмів – найбільш жорсткі ворожі атаки. Саме там. Кожен, хто зупиняє ці російські удари і знищує цей російський ударний потенціал, виконує одну з найважливіших місій у цій війні", – зазначив президент.

Контекст:

Після широкомасштабного вторгнення Росії в Україну в лютому 2022 року українська армія стала масово застосовувати безпілотники для розвідки й завдання ударів по ворогу. І тому використовують як безпілотники власного виробництва, і ті, які придбали на Заході або передали західні партнери.

5 липня управління стратегічних комунікацій Генерального штабу Збройних сил України опублікувало в Telegram інфографіку з 10-ма найбільш віддаленими від України ударами по об'єктах на території РФ за шість місяців 2024 року.

27 липня ЗМІ повідомляли, що дрони ГУР МО, окрім іншого, уразили дальній надзвуковий бомбардувальник-ракетоносій Ту-22М3 на аеродромі Оленья в Мурманській області країни-агресора Росії (приблизно 1800 км від кордону України).