Зеленський заявив, що санкції за порушення карантину будуть однаковими для всіх, зокрема для власника клубу "5 елемент". Порошенко відповів

Зеленський: Ви вже отримали один штраф, продовжите роботу у вихідні – буде ще один
Фото: president.gov.ua

Президент України Володимир Зеленський, коментуючи штраф, виписаний за порушення "карантину вихідного дня" київському спортивному клубу "5 елемент", який пов'язують із п'ятим президентом України Петром Порошенком, заявив, що влада не діятиме за принципом: друзям – усе, а ворогам – локдаун. Порошенко відповів главі держави.

Президент України Володимир Зеленський у відеозверненні до українців, опублікованому 18 листопада у Facebook, заявив, що ефективність локдауну вихідного дня буде залежати не тільки від влади, але і від бізнесу.

"Уже факт, що кількість контактів суттєво зменшилася. На жаль, є ті, хто вважає, що рішення уряду [про "карантин вихідного дня"] можна не виконувати. Я дивився сюжет про роботу клубу, що належить синові одного з поліцейських начальників. Уже сьогодні його звільнили з Національної поліції. Дякую керівництву Нацполіції та МВС за оперативну і справедливу реакцію. Закон в Україні має бути один для всіх", – сказав глава держави.

Він зазначив, що влада не діятиме за принципом: друзям – усе, а ворогам – локдаун.

"Санкції за порушення карантину вихідного дня будуть однакові для всіх. Це стосується і власника фітнес-клубу "5 елемент". З одного боку, ви кричите, що ситуація з розповсюдженням COVID-19 критична, з іншого – ви цьому сприяєте. Вам треба вирішити: ви або рятівник, або комерсант звичайний", – зауважив Зеленський.

Він порадив Порошенку не витрачати гроші на ботоферми, які писатимуть про переслідування опозиції, а використати їх на виплату штрафів.

"Ви вже отримали один штраф, продовжите роботу у вихідні – буде ще один. Вони продовжуватимуться, поки не навчитеся поважати закон. Треба буде 100 штрафів – буде 100. Таким чином ми повернемо до бюджету все, що ви вкрали за попередні роки", – сказав Зеленський.

П'ятий президент України Петро Порошенко прокоментував заяву Зеленського у Facebook.

"Це вже агонія, Володимире Олександровичу. А про "повернути вкрадене з бюджету", тут ви абсолютно праві. Ваш міністр [Ігор] Уманський якраз сьогодні розповів про ваше велике крадівництво", – зазначив Порошенко.

15 листопада поліція виписала штраф київському спортивному клубу "5 елемент", який пов'язують із п'ятим президентом України Петром Порошенком, через роботу під час "карантину вихідного дня".

Протягом доби в Україні зафіксували 999 порушень карантину, найбільше у Львівській та Дніпропетровській областях, повідомили в Національній поліції України 15 листопада.

11 листопада Кабінет Міністрів України ухвалив рішення ввести "карантин вихідного дня". Міністр охорони здоров'я Максим Степанов пояснив, що йдеться про три вікенди, починаючи вже з найближчих вихідних.

"Карантин вихідного дня" передбачає, що з 00.00 суботи до 00.00 понеділка в Україні працюватимуть виключно продуктові магазини, аптеки, транспорт, автозаправні станції та ветеринарні аптеки. Ресторани, кафе або інші заклади громадського харчування будуть працювати тільки на винос. "Карантин вихідного дня" дасть можливість "зупинити хвилю коронавірусної хвороби", вважає Степанов.

Гроші з фонду боротьби з COVID-19, виділені на будівництво доріг, привласнило шість компаній, які постійно виграють тендери у програмі "Великого будівництва", про це заявив колишній радник глави Офісу президента України і ексміністр фінансів Ігор Уманський.