Журналіст Шовкошитний про призначення Аброськіна: Цілком у стилі Авакова. Чим більш зашкварений організм, тим більше на нього важелів упливу

Шовкошитний навів слова співробітника СБУ, який запевняв, що Аброськін сподівався стати російським поліцейським
Фото: Kseniya Panteleeva / Facebook

Призначаючи в керівництво МВС таких людей, як колишній голова Донецького управління Нацполіції В'ячеслав Аброськін, міністр Арсен Аваков ніби насміхається над тими, хто розслідує їхню непривабливу діяльність. Таку думку висловив журналіст Родіон Шовкошитний.

Колишній глава поліції Донецької області В'ячеслав Аброськін достатньо скомпрометований, щоб отримати нове високе призначення – заступником голови Національної поліції України. Таку думку висловив у Facebook журналіст Родіон Шовкошитний.

Він розповів, що двічі вступав у суперечки з Аброськіним, хоч і опосередковано.

Як запевняє журналіст, у 2015 році голова облуправління Нацполіції вимагав через посередників, аби члени мобільної групи з боротьби з контрабандою відпустили колишніх бійців "Беркута", які супроводжували вантажівку з м'ясом, що їхала з Дніпропетровська в окупований Донецьк.

3 січня 2016 року Аброськін заявив, що співробітники кримінальної поліції затримали бойовика "ЛНР" із позивним Худий, який приїхав до родичів на відпочинок. Шовкошитний звинуватив Аброськіна у спотворенні інформації, зазначивши, що Худого затримала ще 31 грудня 2015 року зведена мобільна група.

"Тоді в мене відбувся діалог із полковником СБУ на тему: "А хто взагалі цей Аброськін?" На що отримав відповідь: "Кримський мент. Має російський паспорт. Після анексії намагався там влаштуватися в поліцію, але не зміг. Вийшов на материк до нас – і тут зміг влаштуватися". Цікаво, чи так воно насправді?" – написав Шовкошитний.

Він навів перелік одіозних керівників, яких міністр внутрішніх справ Арсен Аваков призначав на високі посади. Аброськін, на думку журналіста, вписується в компанію начальника Черкаської поліції Валерія Лютого, екс-глави поліції Вінницької області Антона Шевцова та інших.

"Такий рух – цілком у стилі Авакова. Чим більше зашкварений організм, тим більше на нього важелів упливу, і тим краще він керований. Пан міністр ніби сміється з усіх розслідувачів і викривачів, знаючи, що ніхто його не зніме, бо коаліція розвалиться", – зазначив Шовкошитний.

11 березня Аваков підписав наказ про призначення Аброськіна на посаду заступника голови Нацполіції України.