Зять Медведчука очолив найбільшу електромережеву компанію Росії

Рюмін працює в російській енергетиці не менше ніж 10 років
Фото: rosseti-lenenergo.ru
Зять лідера партії ОПЗЖ Віктора Медведчука Андрій Рюмін робить кар'єру в російській енергетиці.

Зять лідера української партії ОПЗЖ Віктора Медведчука Андрій Рюмін очолив найбільшу електромережеву компанію Росії ПАТ "Россети". Про це в компанії повідомили російському агентству "Інтерфакс".

Рюміну 40 років. До цього він працював в "Об'єднаній енергетичній компанії" (спочатку став заступником гендиректора із 2011 року, а 2013 року – главою), пізніше займався підприємницькою діяльністю – у період із 2014-го до 2016 року, 2018 року став гендиректором "Россети Ленэнерго".

ПАТ "Россети", зазначає агентство, – найбільша електромережева компанія Росії, яка об'єднує у своїй структурі магістральний електромережевий комплекс, міжрегіональні та регіональні розподільчі електромережеві компанії. Державі належить 88,04% у капіталі компанії.

Рюмін і донька Медведчука Ірина одружилися 2006 року в Москві. Як писала газета "Взгляд", на весіллі був український нардеп Нестор Шуфрич, який розповів, що пара познайомилася на швейцарському гірськолижному курорті.

За даними проєкту "Схеми: корупція в деталях", восени 2018 року Рюмін став співзасновником компанії ТОВ "Прайм-Інвест" і партнером великого російського забудовника Павла Те.

"Схеми" зазначають, що Рюмін, окрім бізнесу, займається в Росії і громадською діяльністю. Він є членом опікунської ради клубу "Спорт-Правопорядок" у Санкт-Петербурзі. 2019 року, як повідомляла пресслужба "Ленэнерго", Рюміна нагородили медаллю ордена "За заслуги перед Вітчизною" II ступеня за великий внесок в організацію чемпіонату світу з футболу 2018 року.