ЗМІ повідомили про наростаючу напругу між командами Байдена і Гарріс

Команда Байдена хоче, щоб Гарріс перемогла на виборах, але багато помічників президента роздратовані тим, що його змусили вийти з перегонів, зазначили ЗМІ
Фото: The White House / Flickr

В останні тижні перед виборами в США відносини між Білим домом президента США Джо Байдена і командою кандидатки на цю посаду від демократів віцепрезидентки Камали Гарріс стають усе напруженішими. Про це 13 жовтня повідомив Axios із посиланням на свої джерела.

Зазначено, що команда Байдена хоче, щоб Гарріс перемогла на виборах у листопаді, але багато помічників чинного президента, як і раніше, роздратовані тим, що його змусили відмовитися від участі в переобранні.

Вони "надто сильно переживають" через це, наголосив співрозмовник ЗМІ.

Окрім того, Білий дім недостатньо координує повідомлення і графік виступів Байдена, щоб вони відповідали інтересам виборчої кампанії Гарріс, поінформував Axios.

Зокрема, 11 жовтня Байден провів незаплановану пресконференцію в той час, коли Гарріс збиралася виступити перед своїми прихильниками в штаті Мічиган, через що її виступ не так широко висвітлювали на ТБ.

На початку тижня Гарріс розкритикувала губернатора Флориди Рона Десантіса, що той не відповів на її телефонний дзвінок щодо ураганів. Незабаром після цього Байден похвалив його за "любов" і "готовність до співпраці".

Як зазначив Axios, кілька помічників Байдена приєдналися до виборчої кампанії Гарріс. Тепер у Білому домі їх вважають нелояльними за такий перехід, а в команді Гарріс до них ставляться з побоюванням.

Контекст:

21 липня Байден оголосив про вихід із передвиборчих перегонів і підтримав висування віцепрезидентки Гарріс як кандидатки від Демократичної партії. 22 серпня делегати з'їзду Демократичної партії підтримали її кандидатуру.

Кандидатом від Республіканської партії під час виборів є експрезидент Трамп.

Згідно з результатами опитування, проведеного 4–6 жовтня Reuters/Ipsos, Гарріс випереджає Трампа на три відсоткові пункти (46% проти 43%).