Зубко повідомив, що Кабмін планує змінити правила оренди житла в Україні

Зубко: Інвестори вкладатимуть кошти в будівництво житла для оренди
Фото: Геннадій Зубко / Facebook

Сьогодні приблизно 70% ринку оренди житла в Україні  в тіні, зазначив віце-прем'єр-міністр – міністр регіонального розвитку, будівництва і ЖКГ Геннадій Зубко.

Кабінет Міністрів України готує проект закону, який урегулює питання оренди житла. Про це повідомив віце-прем'єр-міністр – міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Геннадій Зубко в інтерв'ю "Обозревателю", інформує сайт Кабміну.

"Зараз приблизно 70% ринку оренди житла в Україні знаходиться в тіні. Готуємо закон, який дозволить виписати правила в цій сфері: що таке орендоване житло, яким чином люди мають туди вселятися, отримувати прописку, яким чином вони мають виселятися, якщо не виконують умови договору", – сказав посадовець.

На його думку, підприємства повинні брати на себе витрати на оренду житла для своїх працівників.

"Банк, підприємство, будь-яка установа могли б витрачати частину коштів на погашення оренди житла своїм службовцям. Це не потребує придбання службових квартир та їх утримання. Цей варіант можливий для Нацполіції та ЗСУ (Збройних сил України. – "ГОРДОН"). Інвестори вкладатимуть кошти в будівництво житла не на продаж, а для оренди. Це дає можливість побудувати нерухомість й отримувати з неї легальний дохід", – зазначив Зубко.

У 2017 році для компенсації вартості оренди житла або винайму готельних номерів спікер Верховної Ради Андрій Парубій та 175 народних депутатів отримали з державного бюджету 32,6 млн грн.