Зустріч Зеленського і Байдена перенесли на 1 вересня

Зустріч Байдена (на фото) і Зеленського мала відбутися в Білому домі 31 серпня
Фото: EPA
Зустріч президентів України і Сполучених Штатів Володимира Зеленського та Джо Байдена перенесли на 1 вересня. Інформацію про це українській службі "Голосу Америки" підтвердили в Білому домі.

Зустріч Байдена і Зеленського мала відбутися у Вашингтоні 31 серпня. Наступного дня у глави Української держави були заплановані інші заходи у США.

Раніше, 27 серпня, глава МЗС України Дмитро Кулеба говорив, що зустріч Зеленського і Байдена не планують переносити через події в Афганістані. Спікерка Білого дому Джен Псакі на брифінгу в п'ятницю підтверджувала, що наступного тижня Байден зустрінеться із Зеленським.

Контекст:

Зустріч Зеленського з Байденом у Білому домі переносять уже вдруге.

Про перше перенесення з 30-го на 31 серпня повідомляв Кулеба. Він зазначав, що такої домовленості було досягнуто під час візиту у США його і глави Офісу президента Андрія Єрмака. В ОПУ пояснили перенесення зустрічі розширенням її формату.

Кулеба говорив, що візит Зеленського до США розпочнеться 30 серпня, до його порядку денного входитиме "низка важливих заходів у Вашингтоні і штаті Каліфорнія".

Головною темою зустрічі Зеленського з Байденом стане залучення США у процес мирного врегулювання конфлікту на Донбасі, підкреслював Кулеба.

5 липня на форумі "Україна 30" Зеленський розповів про свої очікування від візиту до Вашингтона: "Він має бути змістовним перш за все. Це не туризм. Візит має бути максимально наповненим і, що найголовніше, результативним".