"Звернувся до Шмигаля". Зеленський відповів на петицію про коксове виробництво в Харкові

Зеленський подякував тим, хто підписався, "за активну громадянську позицію"
Фото: Офіс Президента України / Facebook
На петицію із проханням припинити або обмежити роботу низки виробництв у Харкові президент України Володимир Зеленський відповів, що екоінспекція провела їх позапланову перевірку. Він зазначив, що свої пропозиції передав прем'єр-міністру Денисові Шмигалю.

5 грудня президент України Володимир Зеленський відповів автору петиції, яка набрала необхідні 25 тис. голосів, на прохання обмежити або припинити діяльність низки виробництв у Харкові.

У петиції, яку розмістили 27 серпня, йшлося про об'єкти, розташовані на вулиці Новожанівській, 1, на Карачівському шосе, 44 і в Новомирському провулку, 17. Ідеться про лакофарбовий завод, коксовий завод, завод "Еластомер" (спеціалізується на гумотехнічних виробах) і ТОВ "Термолайф-Україна", основним видом діяльності якого є торгівля деревиною і санітарно-технічним обладнанням.

Збір підписів завершився наприкінці листопада, петицію підтримало 25 373 користувачі.

Зеленський подякував тим, хто підписався під петицією, "за активну громадянську позицію" і повідомив, що нагляд у сфері охорони навколишнього природного середовища здійснює Державна екологічна інспекція України.

"Державною екологічною інспекцією у Харківській області було проведено позапланову перевірку дотримання вимог природоохоронного законодавства в частині охорони атмосферного повітря суб’єктами господарювання, які вказані у тексті петиції. У ході перевірок було встановлено, що ТОВ "Харківський лакофарбовий завод "ФАРБОСС" не здійснює виробничу діяльність, а ТОВ "Завод Еластомер" надано обов’язковий до виконання припис для усунення порушень, які були виявлені", – ідеться у відповіді.

Президент пояснив, що це також сфера відповідальності уряду.

"З огляду на зазначене, я звернувся до прем'єр-міністра України Дениса Шмигаля із пропозицією спільно з місцевими органами виконавчої влади вжити заходів для посилення контролю за дотриманням суб'єктами господарювання природоохоронного законодавства", – зазначив Зеленський.