Нацбанк України розробив застосунок для зчитування даних із біометричних паспортів

Завдяки застосунку клієнтам із біометричними документами більше не потрібно буде носити із собою паперову довідку про місце реєстрації
Фото: depositphotos.com

Інтегрувавши застосунок UAPassportReader до ІТ-мережі, банк зможе одержувати і зберігати в цифровому вигляді всю необхідну інформацію про клієнтів, заявили у Національному банку України.

Національний банк України розробив мобільний застосунок UAPassportReader для зчитування інформації з біометричних документів. Про це повідомляє пресслужба НБУ.

"Скачавши додаток на свій смартфон, можна безконтактно, швидко та просто зчитати всю інформацію, необхідну для ідентифікації клієнта з його ID-картки або біометричного закордонного паспорта громадянина України", – ідеться в повідомленні.

У НБУ вважають, що використання у банківських відділеннях цього застосунку і його інтеграція з комп'ютерними системами банку буде корисною банкам та їхнім клієнтам.

"Банкам не потрібно буде купувати дороговартісне обладнання для зчитування інформації з чіпа біометричних документів. Інтегрувавши цей додаток до своєї ІТ-мережі, банк відразу зможе отримувати та зберігати в цифровому вигляді всю необхідну інформацію про клієнтів", – пояснили там.

У регуляторі додали, що клієнтам, які мають біометричні документи, більше не потрібно буде носити із собою паперову довідку про місце реєстрації. Також для них відкриють доступ до власних даних, які є в документах: вони можуть завантажити цю інформацію на свій смартфон для подальшого пересилання.

Пілотна версія програми доступна для безкоштовного завантаження в AppStore. У перспективі планують розробити версію для Google Play.