Instagram анонсував функцію, що заохочує підлітків робити перерви під час користування соцмережею

Дата запуску нових функцій поки невідома
Фото: depositphotos.com
Соцмережа Instagram презентує нові функції, що дають змогу відвернути підлітків від шкідливого контенту і спонукати їх відпочивати від платформи. Про це заявив 10 жовтня віцепрезидент Facebook (йому належить Instagram) із глобальних зв'язків Нік Клегг, зазначає The Verge.

За його словами, коли системи Instagram помічатимуть, що підлітки дивляться один і той самий контент знову і знову, і цей контент може не сприяти їхньому добробуту, соцмережа буде підштовхувати їх до перегляду іншого контенту.

Також соцмережа планує запровадити функцію під назвою "Зроби перерву", яка пропонуватиме підліткам відпочити від користування Instagram.

Коли ці функції з'являться, поки невідомо. Клегг зазначив, що вони поки що не тестуються, але скоро будуть.

Контекст:

Такий анонс в Instagram зробили на тлі інформації про зупинення роботи над дитячою версією цієї соцмережі. Вона мала бути орієнтованою на користувачів віком до 13 років.

Припиненню розроблення дитячої версії передувала публікація закритого дослідження компанії про вплив соцмережі на дівчат-підлітків у виданні The Wall Street Journal. Дослідження показало, що 40% юних користувачів Instagram у США і Великобританії відчували себе непривабливими; загалом дівчата-підлітки ставали схильнішими порівнювати свою зовнішність із іншими, говорили, що відчувають залежність від Instagram, а також часто тривожність і депресію.

За даними компанії Statista, Instagram має приблизно 1 млрд активних користувачів на місяць і є однією з найпопулярніших соціальних мереж у всьому світі. Ця соціальна мережа особливо популярна в Індії і США, де вона має 180 млн і 170 млн користувачів відповідно.