Капітан Кірк полетить у космос. 90-річний актор "Зоряного шляху" стане учасником наступної місії New Shepard

Серіал "Зоряний шлях" за участю Шетнера став культовим
Скріншот із фільму: treknews.net
Аерокосмічна компанія Blue Origin американського мільярдера Джеффа Безоса підтвердила участь актора Вільяма Шетнера, який зіграв капітана Кірка в культовому серіалі "Зоряний шлях", у другому туристичному польоті в космос корабля New Shepard. Про це компанія повідомила у своєму Twitter 4 жовтня.

Раніше про участь Шетнера в місії писали ЗМІ, але досі компанія цього офіційно не підтверджувала.

"Тепер я можу дещо сказати. Так, це правда. Я збираюся стати "ракетником"!" – написав у Twitter сам Шетнер. Водночас він використав словосполучення "rocket man", відоме як назва пісні Елтона Джона.

"Про космос я давно чув. А тепер нарешті матиму шанс побачити його. Що за диво!" – цитує слова актора на пресконференції BBC.

Ще троє членів екіпажу місії, яку заплановано на 12 жовтня, – віцепрезидентка Blue Origin із польотів Одрі Пауерс, колишній інженер NASA і співзасновник компанії Planet Lab Кріс Бошуйзен, а також віцепрезидент із медико-біологічних наук і питань охорони здоров'я компанії Dassault Systеmes Глен де Вріс.

Шетнеру зараз 90 років. Якщо політ відбудеться, актор стане найстаршою людиною в історії, котра побувала в космосі.

"Зоряний шлях: Оригінальний серіал" (Star Trek: The Original Series) – науково-фантастичний телевізійний серіал Джина Роденберрі, що став культовим і поклав початок всесвіту "Зоряного шляху". Він виходив у 1960-х роках, головні ролі в ньому грали Вільям Шетнер і Леонард Німой.

Фото: wikimedia.org

Контекст:

Корабель New Shepard компанії Blue Origin здійснив суборбітальний політ із пасажирами на борту 20 липня 2021 року. Політ тривав 10 хвилин, корабель піднявся на висоту 105 км над рівнем моря. На борту корабля був засновник Blue Origin Джефф Безос, його брат Марк, 82-річна льотчиця Воллі Фанк і 18-річний Олівер Демен (син нідерландського мільярдера, який купив квиток на аукціоні собі, але зрештою вирішив віддати його синові).

Незважаючи на політ у космос, Безос не зможе здобути звання астронавта, оскільки федеральне управління цивільної авіації США змінило критерії для набуття такого статусу.

Корабель New Shepard створили для суборбітальних космічних польотів, він розрахований на шістьох пасажирів.

Blue Origin провела 15 випробувань суборбітального корабля, в ролі "пасажира" був манекен на ім'я Люк Скайвокер.