Посилений корпус, стилус та 5G. Samsung презентувала нові Galaxy S22

Вартість нових смартфонів Samsung стартує від 28 тис. грн

Фото: samsung.com
Південнокорейська компанія Samsung презентувала 9 лютого нову лінійку флагманських смартфонів Galaxy S22, S22+ і Ultra з новим процесором та оновленою камерою. Про це повідомляє пресслужба компанії.

У смартфонів – алюмінієві корпуси та нове захисне скло Corning Gorilla Glass Victus+ на передній і задній панелях пристрою. Смартфони обладнано дисплеєм Dynamic AMOLED 2X – у Galaxy S22 його діагональ 6,1 дюйма, у моделі S22+ – 6,6 дюйма.

Особливу увагу Samsung приділила камері, покращивши її для нічної зйомки. Сенсори стали на 23% більшими, тому камери сприймають більше світла. Обидві моделі оснащено трьома основними камерами: головним об'єктивом на 50 Мп, телеоб'єктивом на 10 Мп і ультраширококутною камерою на 12 Мп. Фронтальна камера має 10 МП.

Компанія покращила автофокус та стабілізацію під час зйомки відео й оновила технологію штучного інтелекту, завдяки якій портретний режим тепер уміє розрізняти домашніх тварин.

Обидві моделі можуть працювати без підзаряджання понад добу, в S-моделі встановлено акумулятор ємністю 3700 мА-год, в S+ – 4500 мА-год. У смартфонах установлено процесори на п'ять нанометрів, їх оснащено технологією швидкого заряджання потужністю 25W (S-модель) і 45W (S+).

У всіх моделях нової лінійки є функція Samsung Wallet (цифрова оплата, посвідчення особи, квитки тощо). Смартфони мають стандарт захисту від вологи IP68 та підтримують 5G, доступні у чорному, білому, зеленому кольорах і "рожевому золоті".

S Ultra, за твердженням Samsung, поєднує в собі "спадщину" серії смартфонів Note і S. Модель комплектують вбудованим стилусом S Pen, вона доступна в чотирьох кольорах: чорному, білому, зеленому та бургунді. У смартфона п'ять камер: фронтальна з роздільною здатністю 40 МП, для ширококутної зйомки – 12,5 МП та головна – 108 МП. Дві телелінзи мають роздільну здатність 10 МП кожна.

Дисплей діагоналлю 6,8 дюйма, у нього аналогічні з моделями S та S+ характеристики. Водночас S Ultra має більший об'єм акумулятора – 5000 мА-год. Телефон обладнали акселерометром, барометром, сканером відбитків пальців, гіроскопом, геомагнітним датчиком та датчиком Гола.

На офіційному сайті "Samsung Україна" вказано вартість смартфонів за умови передзамовлення: Galaxy S22 – від 28 тис. грн, S22+ – від 33 тис. грн, S22 Ultra – від 40 тис. грн.

Відео: Samsung / YouTube

Контекст:

Samsung вносить найбільші зміни у свою стратегію в роботі над смартфонами за останні роки, повідомляє Bloomberg. Виробник відмовиться від випуску лінійки Note зі стилусом і має намір розвивати складні гаджети преміум-класу Galaxy Z задля конкуренції з Apple.

У січні 2021 року Samsung презентувала лінійку флагманських моделей смартфонів – Galaxy S21 Ultra, Galaxy S21 та Galaxy S21+. Першу модель компанія обладнала унікальною камерою з контурним обрізанням, що дає змогу знімати кінематографічне відео.