Tesla перенесла випуск електрокарів Cybertruck

Cybertruck буде доступним для придбання 2022 року
Фото: tesla.com
Американська компанія Tesla відклала випуск електричного пікапа Cybertruck до 2022 року. Про це 7 серпня повідомив портал Electrek.

Tesla презентувала Cybertruck ще 2019 року. Тоді ж у компанії заявили, що електричний пікап вийде на ринок до кінця 2021 року.

Однак за останній рік, із наближенням термінів, з'явилися ознаки того, що випуск Cybertruck можуть відкласти.

Зокрема, Tesla лише нещодавно завершила інженерний проєкт електричного пікапа.

Окрім того, генеральний директор Ілон Маск також попередив, що Tesla зіткнеться з деякими проблемами під час запуску Cybertruck у виробництво через такі особливості, як сталевий корпус екзоскелета, який потребує абсолютно нових виробничих процесів.

На сайті Tesla зазначено, що на 2022 рік перенесли виробництво всіх трьох конфігурацій Cybertruck, незважаючи на те, що раніше Tesla заявляла, що першими вийдуть два дорожчі варіанти Dual Motor і Tri Motor, а вже потім – Single Motor.

Контекст:

Як зазначає портал Electrek, електромобіль-пікап Cybertruck уперше презентували в листопаді 2019 року. Автомобілі цієї серії мають екзоскелет (опорну конструкцію кузова), на відміну від рами у звичайних пікапах, і можуть розігнатися до 100 км/год усього за 2,9 секунди.