Tesla, яка розбилася у смертельній ДТП, не була на автопілоті – Маск

Маск заявив, що автопілот на Tesla, яка розбилася, не міг бути ввімкненим, оскільки на ділянці дороги, де сталася аварія, немає потрібної розмітки
Фото: depositphotos.com
Електромобілем Tesla, який розбився 17 квітня недалеко від Г'юстона, не керував автопілот. Про це засновник компанії Ілон Маск заявив 20 квітня у Twitter.

"Логи даних засвідчують, що автопілот було вимкнено", – написав Маск.

Також Маск заявив, що для цього автомобіля не було придбано систему повністю автономного управління (Full Self-Driving, FSD), а на ділянці дороги, де сталася аварія, немає дорожньої розмітки, яка необхідна для активації звичайного автопілота.

Контекст:

Увечері 17 квітня двоє чоловіків загинули у ДТП за участю автомобіля Tesla в американському штаті Техас. Повідомляли, що автомобіль рухався на високій швидкості, не зміг подолати поворот у глухому куті, з'їхав із дороги і врізався в дерево, після чого загорівся. У місцевій поліції сказали журналістам, що автомобіль, імовірно, був на автопілоті.

Компанію Tesla було засновано 2003 року. Її названо на честь електротехніка і фізика Ніколи Тесли. Маску належить приблизно 21% акцій Tesla, він також є виконавчим директором і "технокоролем" компанії.