У помічника Siri з'явилися нові голоси

Siri – це голосовий асистент, вбудований у мобільні пристрої Apple

Фото: depositphotos.com
У більшості країн голос голосового помічника Siri за замовчуванням жіночий, у деяких – чоловічий. Тепер Apple прибрала автоматичне встановлення голосу за замовчуванням, давши можливість користувачам спочатку самостійно вибирати.

Компанія Apple додала в англомовний голосовий помічник Siri два нові голоси і прибрала з бета-версії оновленої iOS установлення жіночого або чоловічого голосу за замовчуванням. Про це 31 березня повідомило видання TechCrunch.

У більшості країн голос Siri за замовчуванням жіночий, у деяких – чоловічий. Видання пише, що Apple стала першою компанією, яка дала змогу користувачам самостійно вибирати голос помічника.

Два нові голоси будуть доступними для англомовних користувачів.

Також Apple оновила попередні голоси Siri – вони мають бути доступними в Ірландії, Росії та Італії. Оновлення Siri є продовженням зобов'язання Apple щодо різноманітності та відкритості.

Запис того, як лунають усі голоси Siri, у Twitter опублікував американський техноблогер Джон Грубер.

Siri – це голосовий асистент, вбудований у мобільні пристрої Apple. Помічник реагує на голос користувача, відповідає на запитання і дає рекомендації. Уперше Siri з'явився в iPhone у 2011 році, зараз його підтримують 17 мовами, зокрема російською.