Virgin Galactic розпочала продаж квитків на космічні польоти для всіх охочих

Під час польоту космічні туристи кілька хвилин пробудуть у стані невагомості

Фото: Virgin Galactic / Facebook

Компанія Virgin Galactic, яка належить мільярдерові Річарду Бренсону, розпочала реалізацію квитків на політ у космічний простір для всіх охочих та планує відправити в космос до кінця року не менше ніж 1 тис. людей. Про це 15 лютого повідомляє пресслужба компанії.

"Космос змінює нас. Ми плануємо залучити першу 1 тис. клієнтів до початку комерційного обслуговування наприкінці 2022 року", – заявив генеральний директор Virgin Galactic Майкл Колглейзер.

Космічні польоти стартуватимуть із космодрому Америка в Нью-Мексико. Під час польоту, який триватиме 90 хвилин, астронавти відчують прискорення до 3 Мах та кілька хвилин проведуть у стані невагомості, розглядаючи Землю в один із 17 ілюмінаторів космічного корабля.

Раніше в компанії заявляли, що відкладають початок відправлення туристів у космос до четвертого кварталу 2022 року.

Контекст:

У 2004 році мільярдер Бренсон захопився космічним туризмом та заснував аерокосмічну компанію Virgin Galactic. Вона конкурує в організації комерційних польотів у космос із компанією SpaceX Ілона Маска та Blue Origin Джеффа Безоса.

11 липня 2021 року відбувся перший політ Бренсона – він разом із п'ятьма іншими членами екіпажу суборбітального корабля піднявся на висоту 86 км. NASA та ВПС США визнають польоти космічними за висоти 80 км, зазначали у статті National Geographic.

У серпні Virgin Galactic оголосила про початок продажу квитків на польоти в космос вартістю $450 тис.