Протягом пів року до реєстру корупціонерів занесли понад 2 тис. осіб – НАЗК

До реєстру осіб, які вчинили корупційні правопорушення, внесли ще більше ніж 2 тис. людей
Фото: depositphotos.com

Із 2 тис. осіб, занесених до реєстру корупціонерів, 1,5 тис. притягнуто до адміністративної відповідальності, понад 400  – до кримінальної, повідомили в Національному агентстві з питань запобігання корупції України.

Протягом шести місяців 2020 року в реєстр осіб, які вчинили корупційні або пов'язані з корупцією правопорушення, занесено 2018 осіб. Про це повідомила пресслужба Національного агентства з питань запобігання корупції.

У НАЗК нагадали, що дані про корупціонерів заносять до реєстру після винесення рішення судом і притягнення їх до відповідальності.

Із 2 тис. осіб, занесених до реєстру, 429 осіб вчинили кримінальні злочини, 1532 притягнуто до адміністративної відповідальності, ще 57 – до дисциплінарної.

За даними НАЗК, найчастіше корупційні правопорушення вчиняють працівники Державної кримінально-виконавчої служби та Національної поліції. Упродовж шести місяців до реєстру занесли 102 працівників ДКВС і 175 співробітників Нацполіції.

Кабінет Міністрів створив НАЗК у березні 2015 року. Агентство серед іншого займається аналізом електронних декларацій про доходи державних службовців. Електронне декларування доходів чиновників в Україні запустили у вересні 2016 року.

Запуск НАЗК та електронного декларування входив до вимог Європейського союзу для реалізації безвізового режиму.