Аласанію офіційно поновили на посаді голови правління НСТУ

27 червня наглядова рада НСТУ скасувала ухвалене 31 січня рішення про дострокове припинення договору з Аласанією
Фото: Олександр Хоменко / Gordonua.com

Зураб Аласанія повернувся до роботи на посаді голови правління Національної суспільної телерадіокомпанії України 1 липня, повідомили у пресслужбі НСТУ.

Зураба Аласанію офіційно поновили на посаді голови правління Національної суспільної телерадіокомпанії України. Про це 1 липня повідомила пресслужба НСТУ.

"Відсьогодні, з 1 липня, Зураба Аласанію офіційно поновлено на посаді голови правління Національної суспільної телерадіокомпанії України", – підкреслили у пресслужбі.

31 січня дев'ять членів наглядової ради НСТУ із 12 присутніх на засіданні проголосували за достроковий розрив контракту з Аласанією, якого було обрано на чотирирічний строк 10 квітня 2017 року.

Правління НСТУ 8 лютого назвало незаконним рішення про дострокове розірвання контракту з Аласанією.

12 лютого наглядова рада НСТУ ухвалила рішення вважати 6 травня 2019 року останнім днем дії контракту з Аласанією.

Голова НСТУ оскаржив січневе рішення наглядової ради в Шевченківському райсуді Києва.

19 червня Шевченківський райсуд Києва визнав незаконним і скасував рішення наглядової ради НСТУ про дострокове припинення контракту з Аласанією.

До 23 червня Аласанія перебував у відпустці. Напередодні засідання Шевченківського райсуду Києва телеменеджер не відкинув можливості, що його звільнять, навіть якщо суд стане на його бік. "Якщо буде рішення на мою користь, я готовий все обнулити і почати конструктивну роботу заради Суспільного", – сказав він 18 червня.

24 червня у пресслужбі НСТУ повідомили, що Аласанія буде обіймати посаду головного експерта при правлінні НСТУ, поки не набуде чинності рішення суду про скасування дострокового розірвання контракту з ним. Якщо не буде подано апеляції, воно набуде чинності за 30 днів.

27 червня наглядова рада НСТУ скасувала ухвалене 31 січня рішення про дострокове припинення договору з Аласанією.