Антон Геращенко: Протягом минулого року в Україні затримано 116 тис. осіб, що сіли за кермо в нетверезому стані

Геращенко: Причина пияцтва за кермом насправді дуже глибока. Це питання виховання, питання культури
Фото: Антон Геращенко / Facebook

2019 року українські водії керували транспортним засобом у нетверезому стані не один мільйон разів, сказав заступник міністра внутрішніх справ України Антон Геращенко.

Протягом минулого року в Україні затримано 116 тис. осіб, які сіли за кермо у нетверезому стані. Про це в ефірі програми "Свобода слова Савіка Шустера" на телеканалі "Україна 24" повідомив заступник міністра внутрішніх справ України Антон Геращенко.

"Причина пияцтва за кермом насправді дуже глибока. Це питання виховання, питання культури... Протягом минулого року, вдумайтеся, затримано 116 тис. осіб! І це тільки ті, кого патрульні виявили, затримали і склали протокол. Це ж скільки мільйонів разів українці сідали за кермо у нетверезому стані. Просто ми ж не всіх могли знайти. Це означає, що в головах якийсь жах", – підкреслив Геращенко.

За даними МВС, протягом шести місяців 2020 року в Україні зареєстрували 72 394 ДТП, із яких 11 200 – із загиблими або травмованими. У цих ДТП загинуло 1482 особи. Водночас 2110 аварій скоїли водії, які перебували в нетверезому стані. Наразі Рада розглядає законопроєкт про посилення відповідальності за деякі види порушень ПДР.