Аваков розповів, що санаторій з евакуйованими з Уханя українцями оточать подвійним кільцем охорони

20 лютого сталися зіткнення поліції з місцевими жителями
Фото: kolo.news

Міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков висловив думку, що сутички біля медичного центру Національної гвардії України "Нові Санжари", де перебувають евакуйовані з Китаю через епідемію коронавірусу українці та іноземні громадяни, не відновляться.

Під час перебування евакуйованих із китайського Уханя українців та іноземних громадян у санаторії "Нові Санжари" в Полтавській області будівлю оточать подвійним кільцем охорони. Про це ввечері 20 лютого під час спілкування із журналістами заявив міністр внутрішніх справ Арсен Аваков, повідомляє "РБК-Україна".

Він висловив думку, що після того, як автобуси з людьми заїхали на територію медзакладу, сутичок більше не буде.

"Я не очікую ні на які сутички більше. Я думаю, що ми тут спокійно проведемо всю ситуацію, пов'язану з карантином... Тут стоятиме подвійне кільце охорони. Медики зроблять свою роботу, ми зробимо свою роботу. А місто нехай повертається до звичного життя", – зазначив Аваков.

Глава МВС висловив упевненість, що серед евакуйованих немає хворих.

"Я думаю, що серед цих людей узагалі немає хворих. Через 14 днів вони поїдуть додому, а як їм жити далі після того, що вони тут побачили? Мені важко. Я думаю, як важко їм", – додав Аваков.

Увечері 20 лютого в селище Нові Санжари Полтавської області приїхали автобуси із громадянами, евакуйованими із китайського міста Ухань. Вони заїхали на територію медичного центру Національної гвардії України "Нові Санжари", після чого ворота санаторію зачинили. Серед евакуйованих 45 громадян України та 27 іноземців.

Жителі Нових Санжарів протестували проти поселення евакуйованих у селищі. Між правоохоронцями та місцевими мешканцями сталися зіткнення. Протестувальники почали закидувати автобуси і поліцейських камінням. Одна людина намагалася автомобілем наїхати на правоохоронців, заявили в поліції. Унаслідок зіткнень по медичну допомогу звернулися дев'ятеро правоохоронців і один цивільний. 24 людей було затримано. Сьогодні поліція відпустила 23 із 24 осіб, один з учасників залишається під вартою.

Наразі ситуація спокійна.