Біля волонтерського намету в Харкові, який у мерії хочуть знести, розмістили мобілізаційний пункт військкомату

У Спілці ветеранів АТО заявили, що не допустять провокацій щодо намету "Все для перемоги"
Фото: svato.kh.ua

Голова Спілки ветеранів АТО Павло Федоров повідомив, що в наметі на центральній площі міста будуть проводити консультації для ветеранів та потенційних бійців територіальної оборони.

Спілка ветеранів АТО надіслала заявку про розміщення свого намету поруч із волонтерським постом "Все для перемоги" на площі Свободи у Харкові в мерію та Нацполіцію. Про це заявив голова спілки Павло Федоров, повідомило 16 травня видання NewsRoom.

Харківська міськрада домагається знесення волонтерського поста "Все для перемоги".

Федоров заявив, що в наметі спілки будуть проводити консультації для ветеранів, а також чинних і потенційних бійців територіальної оборони. Також у ньому розмістять мобілізаційний пункт обласного військкомату.

"Місце на площі Свободи ми вибрали, зокрема, щоб не допустити будь-яких провокацій щодо намету "Все для перемоги". Щоб усі питання розв′язували в законному руслі", – зазначив він.

Намет "Все для перемоги" використовували для збору допомоги учасникам Майдану й антитерористичної операції, переселенцям, військовому госпіталю тощо. Біля намету встановлено дошку пам'яті загиблим унаслідок теракту біля Палацу спорту в Харкові 22 лютого 2015 року.

8 травня на сайті Харківської міськради було зареєстровано петицію, автор якої просить прибрати намет із площі. Звернення підтримав міський голова Харкова Геннадій Кернес. Воно зібрало достатню кількість голосів, щоб його розглянула влада міста.

Харківські волонтери заявили, що планують відстоювати намет доти, доки не закінчиться війна і не буде деокуповано Донбас і Крим.

11 травня на намет повісили припис із вимогою прибрати його до 14 травня.

12 травня у Харкові активісти влаштували мітинг проти знесення волонтерського намету. У ньому тепер розміщена громадська приймальня депутата Верховної Ради України від "Самопомочі" Ярослава Маркевича.

Начальник Головного управління Національної поліції у Харківській області Валерій Сокуренко заявив, що правоохоронці не допустять знесення волонтерського намету.

Харківський міськвиконком запропонував перенести намет із центральної площі Свободи на площу Захисників України. Активісти відмовилися.