Більшість українців не готова виходити на новий Майдан – опитування

58,3% українців уважає, що якість їхнього життя не залежить від виборів
Фото: EPA

48,3% українців не бере участі в суспільно-політичному житті свого населеного пункту, ідеться в дослідженні Інституту Горшеніна у співпраці з представництвом Фонду Фрідріха Еберта в Україні та Білорусі.

55,9% українців не готові вийти на новий Майдан у разі бездіяльності влади та відсутності реформ. Про це свідчать результати опитування Інституту Горшеніна у співпраці з представництвом Фонду Фрідріха Еберта в Україні та Білорусі.

Дослідження демонструє, що 48,3% респондентів не бере участі в суспільно-політичному житті свого населеного пункту. 41,2% робить це у міру сил. Активно проявляє себе лише 10,5%.

Водночас більшість українців (58,3%) уважає, що якість їхнього життя не залежить від того, як вони голосують на виборах. 35% дотримуються протилежної думки. Не змогли відповісти 6,7%.

Опитування проводили з 26 травня до 6 червня 2017 року в усіх регіонах України, окрім окупованих територій Криму, Донецької та Луганської областей. У ньому взяло участь 2000 людей віком від 18 років. Статистична похибка дослідження не перевищує 2,2%.