Благодійний фонд Новинського під час карантину надає гуманітарну допомогу ветеранам

Постачання харчових продуктів першої необхідності організували, щоб полегшити період карантину для літніх людей
Фото: depositphotos.com

У співпраці з місцевими ветеранськими організаціями фонд розробив плани адресної доставки пакетів із харчами, зранку 18 березня їх почали передавати людям, повідомили в організації.

Міжнародний благодійний фонд Вадима Новинського на честь Покрови Пресвятої Богородиці почав всеукраїнську акцію гуманітарної допомоги під час карантину для запобігання поширенню коронавірусу. Фонд надає допомогу кільком категоріям населення: ветеранам Другої світової війни, учасникам бойових дій, ветеранам праці та інвалідам, повідомляють "Українські новини" з посиланням на пресслужбу організації.

"Допомога нашим шановним героям, тим, хто визволяв нашу землю від фашизму, – один із найважливіший напрямів роботи фонду. За особистим дорученням його засновника – Вадима Новинського – у всіх регіонах нашої присутності організовані поставки продуктів харчування першої необхідності, щоб полегшити період карантину для цих людей та по можливості знизити для них необхідність іти в магазини. У співпраці з місцевими ветеранськими організаціями ми розробили плани адресної доставки пакетів із харчами додому, і з ранку 18 березня почалася доставка", – сказав директор фонду Дмитро Сергєєв.

Першими регіонами, у яких стартував проєкт, стали Київ та Київська область, найближчими днями до них приєднаються підрозділи фонду в Херсонській, Миколаївській, Одеській та Донецькій областях, зазначив він.

Спалах коронавірусної інфекції COVID-19 виник наприкінці 2019 року в Китаї. 11 березня Всесвітня організація охорони здоров'я оголосила поширення коронавірусу пандемією. За даними ВООЗ станом на вечір 18 березня, коронавірусом інфіковано 207 855 людей у більш ніж 160 країнах, 8648 осіб померли. Найбільша кількість хворих у Китаї, Італії та Ірані.

Через коронавірус в Україні до 3 квітня оголошено карантин. У країні закрили навчальні заклади, торгові центри, магазини (крім продуктових та аптек), ресторани, кафе й бари, спортивні зали, салони краси та нічні клуби, скасували масові заходи, зупинили авіасполучення з іншими країнами і внутрішні пасажирські перевезення. Роботодавців закликали перевести співробітників на дистанційний режим роботи.

На 19 березня в Україні підтверджено 18 випадків захворювання на коронавірусну інфекцію, з них три в Києві. Дві людини померли.