Благодійний фонд родини Жебрівських виділив 10 млн грн на протидію поширенню коронавірусу

У компанії "Фармак" підкреслили, що сьогодні важливо дотримуватися рекомендацій МОЗ
Фото: delo.ua

Гроші спрямують на закупівлю апаратів штучної вентиляції легенів, експрес-тестів на коронавірус, захисних костюмів і масок, дезінфекційних розчинів для потреб лікарень.

Всеукраїнська благодійна організація "Благодійний фонд родини Жебрівських" (правонаступник благодійного фонду "Фармак") виділила 10 млн грн на протидію поширенню коронавірусу. Про це компанія "Фармак" повідомила у своєму Facebook.

Гроші спрямують на закупівлю апаратів штучної вентиляції легенів, експрес-тестів на коронавірус, захисних костюмів і масок, дезінфекційних розчинів для потреб лікарень.

"У цей складний для світу та країни час бізнес має стати надійною опорою для держави та прикласти максимум зусиль, щоб запобігти розвитку коронавірусу 2019-nCoV (COVID-19). У всьому світі тисячі компаній надають посильну допомогу в боротьбі з цією важкою недугою. Свідомі підприємці сьогодні повинні думати не про прибуток, а про соціальну відповідальність. У цілому "Фармак" готовий під потреби держави освоїти випуск нових для підприємства засобів, які можуть бути ефективні в боротьбі проти пандемічного захворювання, у межах технологічних можливостей і в мінімальні терміни", – зазначила голова наглядової ради АТ "Фармак" Філя Жебровська.

У компанії "Фармак" підкреслили, що сьогодні важливо дотримуватися рекомендацій МОЗ щодо зменшення впливу та передавання вірусної інфекції, щоб знизити ймовірність зараження і поширення коронавірусу.

Спалах коронавірусної інфекції COVID-19 виник наприкінці 2019 року в Китаї. 11 березня Всесвітня організація охорони здоров'я оголосила поширення коронавірусу пандемією. За даними ВООЗ станом на 17 березня, коронавірусом інфіковано 173 344 людей у понад 150 країнах, 7019 осіб померли. Більшість хворих – 81 116 осіб – жителі Китаю.

В Україні підтверджено сім випадків зараження коронавірусом (чотири з них – у Чернівецькій області, два – в Києві), одна із хворих, 71-річна жителька Житомирської області, померла. За кордоном від COVID-19 померла одна українка (вона жила і працювала в Італії), ще вісьмох лікують.

Із 18 березня президент України Володимир Зеленський доручив посилити карантинні заходи у країні через поширення коронавірусу й зупинити всі внутрішні залізничні, авіа- та автобусні перевезення, а також закрити метрополітени.

Кабмін України доручив міністерству охорони здоров'я забезпечити тимчасове зупинення планових операцій і госпіталізацій та перепрофілювання медичних закладів для прийомання та лікування інфікованих коронавірусом людей у тяжких станах. Верховна Рада ухвалила 17 березня низку законопроєктів, пов'язаних із пандемією, зокрема запропонувала ввести адміністративну і кримінальну відповідальність за порушення правил обсервації, а також за умисне зараження коронавірусом COVID-19.