Приблизно третина українців не підтримує заборони на відвідування парків – опитування

Карантин в Україні діє з 12 березня
Фото: EPA

Найбільше українські громадяни підтримують заборону на проведення масових заходів за участю понад 10 осіб і заборону дітям до 14 років виходити на вулицю без дорослих.

Приблизно третина українців не підтримує заборони на відвідування парків і скверів у зв'язку з епідемією коронавірусної інфекції. Про це свідчать результати опитування, проведеного компанією "Нью Імідж Маркетинг Груп" на замовлення Українського інституту майбутнього.

Повністю не підтримує заборони на відвідування парків, скверів та зон відпочинку 17% респондентів, ще 16% – радше не підтримують. 67% опитаних тією чи іншою мірою вважають цю заборону виправданою.

Серед інших заборон, які мали найбільше несхвалення, – заборона на відвідування спортивних та дитячих майданчиків (не підтримує 21% опитаних), а також заборона збиратися у групи більше ніж по дві людини (26%).

Найбільше українці підтримують заборону на проведення масових заходів за участю понад 10 осіб (74% респондентів повністю підтримують це обмеження, 14% – радше підтримують), а також заборону дітям до 14 років виходити на вулицю без супроводу батьків або опікунів (84% опитаних підтримують цей захід тією чи іншою мірою).

Крім того, 82% респондентів вважають обґрунтованою заборону на перебування у громадських місцях без маски або респіратора.

Онлайн-опитування проводили із 3-го до 7 квітня серед 1243 верифікованих користувачів віком від 18 років. Теоретична похибка без урахування дизайн-ефекту становить 3,8% з імовірністю 0,95.

Спалах коронавірусної інфекції COVID-19 виник у грудні 2019 року в китайському Ухані. 11 березня 2020 року ВООЗ оголосила поширення коронавірусу пандемією. За даними американського Університету Джонса Гопкінса, загальна кількість інфікованих у світі перевищила 1,5 млн, із них понад 339 тис. одужало, 89 тис. померли.

Станом на ранок 9 квітня коронавірус в Україні підтвердили у 1892 осіб, із яких 57 померли, 45 одужали.