Британія та Іспанія, де не зупинили метро, мають найвищі темпи поширення коронавірусу – Шмигаль

Шмигаль: Рішення уряду залишається незмінним, метро має бути закрито
Фото: kmu.gov.ua

Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль заявив, що через коронавірус метро треба зачинити, щоб не було ситуації, схожої на ситуацію в Іспанії та Великобританії, де роботу підземки лише обмежили.

Закриття метро в Україні – один із головних заходів проти поширення коронавірусу. Про це 18 березня на засіданні Кабінету Міністрів заявив прем'єр-міністр України Денис Шмигаль, передає кореспондент видання "ГОРДОН".

"Наше завдання – максимально обмежити і привести до максимальної ізоляції та самоізоляції людей удома. Щодня українське метро в трьох містах перевозить близько 2 млн громадян. Протягом двох тижнів, якщо не зупинити метро і не спинити цей пасажиропотік, усі 2 млн захворіють. Порахуйте відсоток смертності, це буде ціна слабкості і не прийнятого рішення щодо зупинки метро", – сказав він.

За словами прем'єр-міністра, "Британія та Іспанія, які обмежили рух метро, але не припинили, на сьогодні мають найвищі темпи зростання хвороби".

"Це яскравий приклад того, де були прийняті рішення про не закриття метрополітенів. Тому рішення уряду залишається незмінним, метро має бути закрито. Це один із найбільших ризиків для зараження коронавірусом", – пояснив Шмигаль.

В Україні метро є в Києві, Дніпрі та Харкові. Метрополітен припинив роботу 17 березня.

Спалах коронавірусної інфекції COVID-19 виник наприкінці 2019 року в Китаї. 11 березня Всесвітня організація охорони здоров'я оголосила поширення коронавірусу пандемією. За даними ВООЗ на 17 березня, коронавірусом інфіковано 184 975 осіб у більше ніж 150 країнах, 7529 осіб померли. Найбільша кількість хворих у Китаї, Італії та Ірані.

З 12 березня в Україні через поширення коронавірусної інфекції заборонили масові заходи й зачинили навчальні заклади. Крім того, у ніч на 16 березня Україна повністю заборонила в'їзд на територію країни іноземним громадянам, із 17 березня зупинила авіаційне сполучення з іншими країнами, а з 18 березня в країні зупинили внутрішні пасажирські перевезення. У багатьох містах також закрили торгові центри, магазини (крім продуктових та аптек), ресторани, кафе і бари, спортивні зали, салони краси й нічні клуби. Обмежувальні заходи триватимуть три тижні – до 3 квітня.

В Україні станом на 18 березня підтверджено 14 випадків зараження коронавірусом (10 із них – у Чернівецькій області, два – у Києві, по одному в Київській і Житомирській областях), двоє людей померли. За кордоном від COVID-19 померла одна українка (вона жила і працювала в Італії), ще 12 лікуються.