Чернишов: Мінрегіон посилює контроль за виконанням робіт на об'єктах "Великого будівництва"

Програма "Велике будівництво" стартувала в березні 2020 року

Фото: depositphotos.com

Робоча група з інспекції та моніторингу перевірятиме об'єкти "Великого будівництва" на відповідність державним будівельним нормам, заявив міністр розвитку громад і територій України Олексій Чернишов.

Із метою посилення контролю за виконанням програми "Велике будівництво" Міністерство розвитку громад і територій України створило робочу групу з інспекції та моніторингу реалізації проєктів. Про це 10 червня повідомляє пресслужба відомства.

"Започаткувавши діяльність робочих груп із моніторингу, Мінрегіон впровадив централізований підхід до координації робіт у рамках президентської програми "Велике будівництво". Робоча група перевіряє об’єкти на відповідність державним будівельним нормам, зокрема, у частині безпеки експлуатації, інклюзивності та новітніх стандартів у розвитку соціальної інфраструктури. У результаті цієї роботи ми не тільки виявляємо вузькі місця у процесі реалізації об’єктів, але й координуємо зусилля всіх причетних сторін та організацій задля успішного завершення проєктів у заплановані терміни", – заявив міністр розвитку громад і територій України Олексій Чернишов.

Наголошують, що 4-го і 5 червня робоча група перевірила 10 об'єктів у Вінницькій і Житомирській областях. На деяких із них виявлено неналежну якість виконання робіт, порушення строків реалізації, а також недотримання вимог до будівництва та ведення робочої документації.

2 березня 2020 року стартувала програма "Велике будівництво", ініційована президентом України Володимиром Зеленським, суть якої полягає в інфраструктурному розвитку країни. У межах програми по всій території України протягом року заплановано будівництво або реконструкцію 600 об'єктів. Серед них, зокрема, 142 школи, 117 дитячих садків, 122 об'єкти спортивної інфраструктури, 212 приймальних відділень та сім інших інфраструктурних об'єктів соціального, медичного й культурного спрямування.