Держприкордонслужба: В Україну прибуло вже понад 2 тис. паломників-хасидів

До Києва прибуло дев'ять чартерних рейсів із хасидами
Фото: http://dpsu.gov.ua

Цього року іудейський Новий рік в Умані святкуватиме приблизно 40 тис. хасидів, заявили в Держприкордонслужбі.

Українські прикордонники оформили понад 2 тис. хасидів, які прибули в Україну на святкування Рош Га-Шана – іудейського Нового року. Про це повідомила Державна прикордонна служба України.

Протягом минулої доби в аеропорти Києва прибуло дев'ять чартерних рейсів із хасидами-паломниками. Загалом в Україну в'їхало 2200 хасидів, велика частина з яких прибула через аеропорти Бориспіль, Львів, Одеса і Херсон.

"Прикордонники вживають усіх заходів, щоб оформлення цієї категорії подорожуючих проходило на належному рівні і водночас не створювало жодних незручностей іншим пасажирам авіаліній", – ідеться в повідомленні.

Відео: Державна прикордонна служба України / YouTube

Окремий контрольно-пропускний пункт "Київ" збільшив кількість робочих місць і прикордонних нарядів, а в пунктах пропуску "Бориспіль" і "Жуляни" додано групу військовослужбовців мобільного прикордонного підрозділу. Порушень і проблем з оформленням в аеропортах не виявлено.

Загалом Держприкордонслужба очікує приблизно 40 тис. паломників-хасидів.

Щоосені в Умань Черкаської області, де є могила лідера брацлавських хасидів цадика Нахмана, для святкування Рош Га-Шана прибувають хасиди зі всього світу. Цього року святкування проходить з 17 до 27 вересня.