Дев'ятою жертвою коронавірусу в Україні стала мешканка Рівненської області

У померлої виявили COVID-19
Фото: ЕРА

За словами голови Сарненської райдержадміністрації Рівненської області Олександра Кохана, сьогодні померла мешканка села Тинне 1962 року народження, у неї був коронавірус.

28 березня в Рівненській області померла жінка з коронавірусною інфекцією. Про це у Facebook повідомив голова Сарненської районної державної адміністрації Олександр Кохан.

"Сьогодні близько 19.00 померла жінка з числа тих пацієнтів, по яких були позитивні результати тестів лабораторії. 1962 рік народження, жителька села Тинне", – написав він.

У Рівненській області це друга жертва коронавірусу. Про першу, теж жінку, стало відомо 27 березня. За даними журналістів, померла і її дочка контактували із "заробітчанами", які нещодавно повернулися з Європи.

У селі Тинне раніше виявили коронавірус у дев'ятьох осіб, на виїздах із населеного пункту встановили пости патрульної поліції спільно з Держслужбою з надзвичайних ситуацій. До з'ясування обставин заборонено покидати село. Головний санітарний лікар Рівненської області Роман Сафонов говорив, що більшість інфікованих у селі – люди, які відвідували збори і богослужіння.

За даними станом на 22.00 28 березня, кількість жителів України з підтвердженим діагнозом COVID-19 становила 356, протягом останніх 24 годин виявлено 46 нових.

Спалах COVID-19 виник у грудні 2019 року в китайському Ухані. 11 березня Всесвітня організація охорони здоров'я оголосила поширення коронавірусу пандемією. За даними американського Університету Джонса Гопкінса станом на 28 березня, загальна кількість інфікованих у світі перевищила 640 тис., із них 29 848 осіб померли, понад 137 тис. одужало.