Для оформлення субсидії потрібно два документи – Мінсоцполітики

Мінсоцполітики перерахувало документи, необхідні для одержання субсидії

Фото: Міністерство соціальної політики України / Facebook

За даними Міністерства соціальної політики, громадянам необхідно подати заяву та декларацію про доходи, щоб одержати субсидію.

Українцям необхідно подавати два документи для оформлення субсидій – заяву та декларацію про доходи, інформує 28 вересня прес-служба Міністерства соціальної політики.

"Міністр соціальної політики України Андрій Рева стверджує, що в загальному випадку для оформлення субсидії потрібні лише заява і декларація про доходи", – ідеться в повідомленні.

У відомстві уточнюють, що додаткові довідки потрібні, якщо громадяни хочуть оформити субсидію не на всіх зареєстрованих, а лише на тих осіб, які фактично проживають у квартирі. У цьому разі необхідно подати документи з місця роботи або навчання в іншому місті, про перебування на лікуванні, про постійне місце проживання з ЖЕКу, сільської або селищної ради.

Міністр соціальної політики Андрій Рева повідомив, що для отримання субсидії необхідно подати два документи. Відео: Субсидія Тарифи / YouTube

В Україні субсидію призначають на рік – із травня поточного року до травня наступного року. Розмір допомоги розраховують окремо на літній та зимовий періоди. За даними Мінсоцполітики, якщо субсидію вже призначено на 2018–2019 роки, у жовтні її розмір на опалювальний сезон розрахують автоматично, без повторного звернення.

Кабінет Міністрів 26 вересня затвердив триетапне проведення монетизації субсидій. Згідно з експертним висновком до проекту постанови, перший етап почнеться 1 січня 2019 року і торкнеться приблизно 100–150 тис. домогосподарств. Із 1 травня стартує другий етап, який стосуватиметься домогосподарств із субсидіями, призначеними на неопалювальний період 2019 року. Третій етап планують почати з жовтня, коли відбудеться повний перехід на монетизацію.

2017 року грошову винагороду за зекономлені енергоресурси отримало 1,755 млн українських сімей. Кабмін також виплачував компенсації до 700 грн.