Добкін заявив, що купив за 500 тис. грн орден Перемоги зі львівського монумента Слави

Монумент Слави у Львові остаточно демонтували у березні 2019 року
Фото: dobkinmm / Instagram

Народний депутат від Опозиційного блоку Михайло Добкін заявив про намір із часом повернути на колишнє місце орден Перемоги зі зруйнованого монумента Слави у Львові.

Народний депутат від Опозиційного блоку Михайло Добкін розповів, що купив за 500 тис. грн 700-кілограмовий орден Перемоги зі львівського монумента Слави.

У своєму Instagram Добкін оприлюднив фото ордена й підкреслив, що купив його у торговців, які продавали кольоровий метал.

"Він важить більш ніж 700 кг. Ним торгували як ломом кольорового металу. Ми викупили його у вандалів. Майже за пів мільйона гривень. Тепер він у Харкові й чекає того часу, коли ми повернемо його на колишнє місце. Разом з адекватними львів'янами повернемо. Але, думаю, це буде не скоро", – написав нардеп.

9 квітня 2015 року Верховна Рада ухвалила пакет законів про декомунізацію. Вони забороняють радянську символіку й засуджують комуністичний режим. 15 травня 2015 року закони підписав президент Петро Порошенко, а 21 травня того самого року вони набули чинності.

В Україні має бути перейменовано всі вулиці й населені пункти, назви яких пов'язані з комуністичним режимом, а також демонтовано пам'ятники тоталітарної епохи.

У ніч на 3 березня 2019 року на вулиці Стрийській у Львові знесли 30-метрову стелу монумента Слави.