Дубілет сподівається, що в Україні створять Єдиний реєстр українців

Дубілет: Дуже сподіваюся, що наступного року ми зможемо щодня давати відповідь, скільки людей мешкає в Україні
Фото: Дмитро Дубілет / Facebook

Міністр Кабінету Міністрів України Дмитро Дубілет сподівається, що Єдиний реєстр українців вдасться запустити за один-два роки.

В Україні планують створити Єдиний реєстр українців. Про це на брифінгу 23 січня сказав міністр Кабінету Міністрів України Дмитро Дубілет, передає кореспондент видання "ГОРДОН".

"Сподіваюся, що протягом одного-двох років ми зможемо довести до ладу великий проєкт по запуску Єдиного реєстру українців, який буде верифікований, буде наповнюватися одночасно з багатьох реєстрів, а не як зараз, коли в нас багато реєстрів і кожен живе окремим життям. Дуже сподіваюся, що наступного року ми зможемо щодня давати відповідь про те, скільки ж мешкає людей в Україні, про їх статево-віковий склад і так далі, і таке інше", – заявив міністр.

Він вважає, що якщо буде "правильна архітектура" реєстрів в Україні, можна буде зробити табло з даними про чисельність населення з оновленням в онлайн-режимі.

"Ми маємо до цього прийти", – додав він.

Єдиний перепис населення незалежної України відбувся у грудні 2001 року. Згідно з його результатами, у країні налічували 48,457 млн жителів.

За даними Держстату, у січні – листопаді 2019 року чисельність населення України зменшилася на 230,5 тис. осіб і становила 41 млн 922,7 тис. осіб.

23 січня Дубілет презентував результати оцінювання чисельності населення України, згідно з яким у країні станом на 1 грудня 2019 року проживали 37 млн 289 тис. осіб. Дані не враховують жителів тимчасово окупованих територій Донецької та Луганської областей і анексованого Криму, а також тих, хто тривалий час не проживає в Україні.