Два випадки зараження коронавірусом зафіксовано у Дніпропетровській області

В Україні зростає кількість хворих
Фото: ЕРА

Пацієнти, у яких лабораторно підтвердили COVID-19, нещодавно повернулися з-за кордону, повідомили у Дніпропетровській ОДА.

Перші два лабораторно підтверджені випадки хвороби СOVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2, зафіксовано у Дніпропетровській області, хворі перебувають під наглядом медиків. Про це 19 березня повідомив голова Дніпропетровської обласної державної адміністрації Олександр Бондаренко, інформує пресслужба ОДА.

Пацієнти, у яких виявили коронавірус, нещодавно повернулися у Дніпропетровську область із-за кордону. Наразі їхній стан здоров'я стабільний, вони почуваються добре, розповів Бондаренко.

Зараз медики виявляють усі контакти, які могли мати хворі, щоб обстежити тих, хто з ними спілкувався, і забезпечити їх ізоляцію.

В ОДА не уточнили, у якому населеному пункті виявлено коронавірус.

В області визначено дві госпітальні бази для приймання хворих із COVID-19 – Дніпровська міська лікарня №21 та Криворізька інфекційна лікарня. Загалом там налічують 430 ліжок.

В Україні до повідомлення із Дніпра було підтверджено 18 випадків зараження коронавірусом: 10 – у Чернівецькій області, п'ять – у Києві й у Київській області, два – у Житомирській області, один – у Донецькій, двоє людей померли. Серед захворілих – нардеп від групи "Довіра" Сергій Шахов, який нещодавно був у Франції. За кордоном від COVID-19 померла одна українка.

Із 12 березня в Україні через поширення коронавірусної інфекції заборонили масові заходи і закрили навчальні заклади. Окрім того, у ніч на 16 березня Україна повністю заборонила в'їзд на територію країни іноземним громадянам, із 17 березня зупинила авіаційне сполучення з іншими країнами, а з 18 березня у країні зупинили внутрішні пасажирські перевезення. У трамваях, тролейбусах і автомобільному транспорті та в автобусах, які виконують регулярні пасажирські перевезення на міських маршрутах, дозволено одночасно перевозити до 10 пасажирів. У великих містах закрито торговельні центри, магазини (окрім продуктових та аптек), ресторани, кав'ярні та бари, спортивні зали, салони краси й нічні клуби. Обмежувальні заходи триватимуть до 3 квітня.

Спалах COVID-19 виник наприкінці 2019 року в китайському Ухані. 11 березня Всесвітня організація охорони здоров'я оголосила поширення коронавірусу пандемією.