Епідемія COVID-19. Малюська заявив, що в Україні залишився тільки один проблемний СІЗО

Навантаження на СІЗО зменшилося, стверджує Малюська
Фото: ЕРА

За словами міністра юстиції України Дениса Малюськи, СІЗО в Херсоні настільки переповнений, що "неможливо щось зробити" для дотримання там карантину через COVID-19.

У всіх слідчих ізоляторах України, крім одного, вдається дотримуватися карантинних заходів, введених через епідемію коронавірусної інфекції. Про це міністр юстиції Денис Малюська повідомив в інтерв'ю "Радіо Свобода", опублікованому 6 червня.

"Ми разом із МВС, із підрозділом Нацгвардії провели велику операцію по вивезенню із СІЗО людей і розвезення їх у місця позбавлення волі, у тюрми відповідно або ж у так звані дільниці СІЗО по всій країні. Відповідно навантаження на СІЗО істотно зменшилося, концентрація людей там зменшилася. У нас з’явилися резервні камери, які ми можемо використати у випадку, якщо виникне хвороба, коронавірус потрапить у наші інституції. Відповідно у нас серед проблемних СІЗО залишився, по суті, лише один – херсонський. Але там перенаповнення таке велике, що там фактично неможливо щось зробити", – сказав глава Мін'юсту.

За його словами, у Лук'янівському СІЗО в Києві "є вільні камери, є резерв".

"Тобто він зараз розвантажений настільки, наскільки це взагалі навіть теоретично можливо. Такого вже не було багато років", – пояснив Малюська.

25 квітня у Чернівецькому СІЗО троє ув'язнених порізали собі вени на знак протесту проти прибуття в установу інфікованого коронавірусною інфекцією.

Станом на 6 червня загальна кількість підтверджених випадків коронавірусної інфекції в Україні зросла до 26 514 (у Херсонській області – 179). Від ускладнень, спричинених COVID-19, померло 777 осіб, одужало 11 812 пацієнтів.