Евакуйованих із Китаю українців доправлять у медичний центр "Нові Санжари" в Полтавській області

Після дозаправлення в "Борисполі" літак вирушить до Харкова

Фото: radiosvoboda.org

У Міністерстві внутрішніх справ України запевнили, що всі 45 українців і 27 іноземців, яких евакуюють із китайського Уханя через спалах коронавірусу, не мають жодних симптомів хвороби і здорові.

Літак з українцями, яких евакуювали з китайського Уханя через спалах коронавірусу, приземлився в аеропорту "Бориспіль" на дозаправлення, згодом він вирушить до Харкова. Про це 20 лютого поінформувала пресслужба Міністерства внутрішніх справ України.

З аеропорту в Харкові українців доправлять спеціальним транспортом ДСНС у супроводі поліції в медичний центр Національної гвардії України "Нові Санжари" в Полтавській області.

У МВС додали, що на борту SkyUp перебувають 45 громадян України, 27 іноземців, а також екіпаж і медики.

"Неодноразові суворі санітарно-епідеміологічні перевірки стану їхнього здоров'я, проведені китайською владою під час посадки на борт у КНР, під час проміжної посадки в місті Алмати в Казахстані, а також контроль їхнього стану на борту літака під час польоту фаховими лікарями МОЗ України підтвердили, що всі евакуйовані не мають жодних симптомів хвороби і є здоровими", – заявили у пресслужбі.

Після прибуття всі, хто перебуває на борту, пройдуть належний прикордонний контроль із дотриманням усіх норм і правил санітарно-епідеміологічної безпеки відповідно до Міжнародних медико-санітарних правил Всесвітньої організації охорони здоров'я у спеціальній відокремленій зоні аеропорту, підкреслили у відомстві.

"Протягом 14 днів там вони перебуватимуть в обсервації із забезпеченням суворого режиму санітарного епідеміологічного контролю та безпеки. Усі протиправні спроби перешкоджання розміщенню евакуйованих на цьому об'єкті або порушення режиму їхньої обсервації будуть припинені Нацполіцією та Нацгвардією відповідно до вимог закону та рішення урядового штабу", – розповіли у пресслужбі.

У МВС закликали громадян не влаштовувати провокацій проти українців та іноземців, які потребують допомоги держави.

ТСН повідомляє, що літак не зміг сісти в Харкові через складні погодні умови і був змушений полетіти в Київ на дозаправлення.

19 лютого жителі Нових Санжар виходили на пікет через інформацію про розміщення на карантин у місцевому санаторії евакуйованих із китайського Уханя українців. Протестувальники говорили про намір звернутися щодо цього до селищної ради. "Depo.Полтава" пише, що сьогодні мітинг триває.