Фонд Новинського передав лікарням Маріуполя партію обладнання і засобів захисту для медиків

У Маріуполі від коронавірусу одужало понад 60% пацієнтів, летальних випадків немає
Фото: apostrophe.ua

Медики отримали від благодійного фонду нардепа Вадима Новинського два апарати ШВЛ, костюми біозахисту та захисні екрани.

Благодійний фонд нардепа Вадима Новинського "В честь Покрова Пресвятої Богородиці" передав лікарням Маріуполя два апарати ШВЛ, 1800 комплектів костюмів біозахисту підвищеного класу і 1800 захисних екранів, повідомляє 22 травня "Апостроф" із посиланням на пресслужбу фонду.

"Допомогу фонду ми відчуваємо протягом усього цього складного часу. Ключове – що вона була своєчасною і з перших днів виникнення пандемії", – сказав міський голова Маріуполя Вадим Бойченко.

Директор філії "Смарт-холдін" у Маріуполі Олександр Трубачов на зустрічі з медиками зазначив, що допомогу не буде припинено.

"Хочу запевнити, що Донецький регіон і Маріуполь продовжать перебувати у фокусі благодійних зусиль компанії та Вадима Новинського. Ми стежимо за ситуацією, перебуваємо в контакті з міською владою і будемо реагувати на нові виклики", – заявив він.

Головний лікар лікарні швидкої медичної допомоги Сергій Орлеанський розповів, що епідемічна ситуація в області та Маріуполі відносно благополучна.

"Карантин у місті та підтримка лікарень і медиків, яку надають Рінат Ахметов і Вадим Новинський, дали позитивні результати – одужало понад 60% пацієнтів, і немає летальних випадків. Символічно, що чергову допомогу від Вадима Новинського ми отримали в День Святого Миколая Чудотворця. Він робить це щиро і з добром у серці... Дане обладнання є важливою складовою в боротьбі за здоров'я маріупольців", – заявив він.

Загальна сума, виділена Новинським на боротьбу з коронавірусом, перевищила 100 млн грн.

Станом на 22 травня в Україні коронавірус підтвердили у 20 148 осіб. Протягом минулої доби кількість інфікованих зросла на 442 осіб. Від початку епідемії від коронавірусу померли 588 осіб, вилікували 6585 українців.

Спалах коронавірусної інфекції COVID-19 виник наприкінці 2019 року в Китаї. 11 березня 2020 року Всесвітня організація охорони здоров'я оголосила поширення коронавірусу пандемією.

За даними американського Університету Джонса Гопкінса, загальна кількість інфікованих у світі перевищила 5,1 млн, із них понад 1,95 млн вилікували, а 332,9 тис. померли.