"Господь милостивий до нас". Митрополит Павло розповів про коронавірус у Києво-Печерській лаврі

Павло: Практично всі ми зараз удома
Фото: church.ua

За словами настоятеля Києво-Печерської лаври митрополита Павла, із 200 ченців Лаври захворіло 68 осіб, у 28 осіб виявили коронавірусну інфекцію.

У Києво-Печерській лаврі захворіло 68 осіб, але коронавірусну інфекцію виявили не в усіх із них. Про це настоятель Лаври митрополит Павло повідомив 2 травня, його цитує пресслужба УПЦ МП.

"Сьогодні у ЗМІ багато розбіжностей про Києво-Печерську лавру та інші обителі УПЦ. У святій обителі більш як 200, як я не раз говорив, братії, захворіло 68 осіб. У 19 людей не підтвердився діагноз був, негативний результат, 28 осіб мали позитивний результат тесту (на COVID-19. – "ГОРДОН"), 25 осіб були в лікарні. На сьогодні дві людини знаходяться в лікарні, а решта на самоізоляції", – розповів він.

Митрополит зазначив, що в лікарні були зокрема священнослужителі без коронавірусу, а із серцевими нападами та іншими "буденними хворобами".

"Господь милостивий до нас, практично всі ми зараз удома... Сьогодні у святій Лаврі виповнюється все за приписом лікарів, яким ми дуже вдячні за їхню працю, за те, що вони не тільки рятують ченців, але намагаються допомогти, йдуть назустріч кожній людині", – пояснив Павло.

Він підтвердив, що "сам перебував у лікарні" і бачив важку працю медиків.

Інформація про спалах коронавірусу в Києво-Печерській лаврі з'явилася 5 квітня. Із того дня Лавру закрили на карантин.

12 квітня митрополита Павла госпіталізували в Олександрівську лікарню Києва. Наявність коронавірусу у нього в Лаврі не підтверджували.

Після початку епідемії від коронавірусної інфекції померло троє священнослужителів із Лаври: насельник архімандрит Нектарій (Коваленко), ієродиякон Наум і насельник чернець Никодим, який вступив у Лавру з Почаївської лаври.

26 квітня про те, що в Києво-Печерській лаврі коронавірусом заразилися всі священнослужителі, з посиланням на речника УПЦ МП Климента повідомило російське агентство РБК. Сам Климент цю інформацію спростував.