Ім'я Епіфанія вперше згадали під час служби в Елладській церкві

Епіфанія обрали предстоятелем ПЦУ у грудні 2018 року
Фото: Митрополит Епіфаній / Facebook

Факт, що ім'я предстоятеля Православної церкви України митрополита Епіфанія згадали під час служби у грецькій церкві, є підтвердженням визнання ПЦУ, пише видання Orthodoxia.info.

Під час спільної служби вселенського патріарха Варфоломія та архієпископа Афінського і всієї Еллади Ієроніма 19 жовтня у храмі Вознесіння Господнього в Салоніках уперше згадували ім'я предстоятеля Православної церкви України митрополита Епіфанія. Про це повідомило видання Orthodoxia.info.

Як пише сайт, цей факт може бути підтвердженням того, що Елладська церква визнає ПЦУ і стоїть на боці Вселенського патріархату, незважаючи на нещодавні розбіжності.

Православну церкву України було створено на об'єднавчому соборі 15 грудня 2018 року, в якому взяли участь усі архієреї Української православної церкви Київського патріархату та Української автокефальної православної церкви, а також два архієреї Української православної церкви Московського патріархату. 5 січня 2019 року вселенський патріарх Варфоломій підписав томос про автокефалію ПЦУ, а 6 січня вручив предстоятелю ПЦУ митрополитові Епіфанію у Стамбулі.

12 жовтня Елладська православна церква визнала автокефалію ПЦУ.

Елладська православна церква – автокефальна помісна церква на частині території Греції. Посідає 11-те місце в диптиху автокефальних помісних церков.