Інфікований коронавірусом Новинський напередодні зустрічався із главою УПЦ МП Онуфрієм

Маски, які Новинський передав Онуфрію, будуть безкоштовно роздавати парафіянам УПЦ
Фото: opposition.com.ua

Позафракційний народний депутат Вадим Новинський передавав предстоятелю Української православної церкви Московського патріархату митрополиту Онуфрію 850 тис. медичних масок.

Позафракційний народний депутат Вадим Новинський, який сьогодні повідомив про те, що інфікований коронавірусом, напередодні зустрічався із предстоятелем Української православної церкви Московського патріархату митрополитом Онуфрієм. Про це 14 квітня повідомила пресслужба Фонду Новинського.

Народний депутат передав митрополиту 850 тис. із 1 млн медичних масок, які фонд придбав у Китаї.

Передані Онуфрію маски безкоштовно роздаватимуть парафіянам УПЦ МП у всіх областях країни. Як зазначають у Фонді, це має гарантувати безпеку громадян, які вирішать узяти участь у великодніх богослужіннях.

"Це якісні тришарові маски, із захисним шаром усередині, ми б дуже хотіли, щоб ви передали ці маски всім єпархіям", – сказав Новинський під час зустрічі з Онуфрієм.

15 квітня Новинський заявив у Facebook, що його тест на COVID-19 дав позитивний результат. Водночас нардеп зазначив, що не відчуває жодних симптомів захворювання.

11 квітня Фонд Новинського повідомив, що доправив в Україну з Китаю 1 млн сертифікованих медичних масок.

Фонд Новинського також закупив у Китаї 10 високоефективних апаратів штучної вентиляції легенів, 850 комплектів індивідуального захисту медиків, 10 тис. експрестестів і 100 тис. ПЛР-тестів із Південної Кореї. В Україну прибули високоточні й високопродуктивні діагностичні системи для виявлення захворювання на COVID-19, придбані фондом Новинського.

В Україні станом на ранок 15 квітня коронавірус підтвердили у 3764 осіб, із них 143 вже одужали, а 108 померли. Пік захворюваності на COVID-19 в Україні прогнозують 17 квітня, повідомили в МОЗ.

Спалах COVID-19 виник у грудні 2019 року в Китаї. 11 березня 2020 року Всесвітня організація охорони здоров'я оголосила поширення коронавірусу пандемією.